donderdag, 2. november 2006 - 13:07

Nog 4 dagen opsporings- en toezichtacties in Amsterdam

Amsterdam

Afgelopen dinsdag startte een grote opsporings- en toezichtactie onder de naam Blauwe Vliet van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Zo'n 300 politieagenten zullen tot en met zondagochtend over de hele regio bij verschillende taken en acties worden ingezet. Ook andere diensten waaronder de Douane, Koninklijke Marechaussee, motorrijtuigenbelasting en Inspectie Verkeer en Waterstaat, werken mee.

Vooral grote- en kleine verkeerscontroles zullen de aankomende dagen voor alle bewoners en bezoekers van de regio zichtbaar en merkbaar zijn. Naast verkeersgerichte controles staat de agenda vol met acties zoals preventief fouilleren, horecacontroles, toezicht op overlastplaatsen, voertuigcriminaliteit, innen van openstaande geldboetes, controles op het water en het opsporen van veroordeelden.

Omdat een grote groep agenten in opleiding in deze periode beschikbaar is, is het mogelijk om tijdelijk meer politiemensen in te zetten boven op de reguliere bezetting.

Onderdeel van de actie was bijvoorbeeld de woensdagochtend gehouden opsporings-en ontmantelingsactie van hennepkwekerijen. Hierbij werden 22 verdachte adressen bezocht waarbij 10 inwerking zijnde kwekerijen werden ontmanteld.

Verdeeld over de regio werden tot nu toe zo'n 500 verkeersboetes uitgeschreven. Zestien personen werden gearresteerd voor bijvoorbeeld rijden onder invloed, druggebruik, diefstal, openstaande geldboetes of voor het nog uitzitten van een gevangenisstraf. Tientallen wanbetalers kregen voor ongeveer 20.000 euro een naheffingsaanslag van de belastingdiensten.

Extra aandacht is er, met de komst van de donkere dagen, voor verlichting van fietsers (brom-snorfietsen) en alle andere motorvoertuigen.
Provincie:
Tag(s):