woensdag, 31. mei 2006 - 16:36

NordicWalking4Daagse niet meer weg te denken

Exloo

De Nordic Walking4Daagse is in korte tijd uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Drenthe. Vorig jaar tijdens de eerste editie deden vele honderden enthousiaste beoefenaars van deze gezonde manier van bewegen mee aan de vierdaagse.

Voor initiatiefnemer Jan Schutrups van de Stichting Schutrups Exloo een reden te meer om deze sportieve vierdaagse nog professioneler op te zetten. Zo is de website nordicwalking4daags nu ook in de Duitse en de Deense taal te lezen. Ook vorig jaar was er al sprake van internationale deelname.

De eerste dag van de Nordic Walking4Daagse is op dinsdag 27 juni. De start is bij camping ’t Kuierpadtien in Wezuperbrug. De volgende dagen kan er respectievelijk gestart worden bij hotel De Oringer Marke in Odoorn, het Veenloop Centrum in Weiteveen en Schutrups Schoenen in Exloo.

“De routes voeren door alle mooie gebieden van Drenthe�, weet Schutrups. “De afwisseling door boswachterijen, langs weilanden, over de heide of het hoogveengebied is uiterst afwisselend. Het mooie van deze manier van bewegen is dat het minder inspanning kost, je wel meer spieren beweegt en je altijd buiten bent. Bovendien kun je als beginnende, getrainde of semi-prof loper deze vier routes lopen. De gezondheid staat bij Nordic Walking altijd voorop.�

De af te leggen afstanden liggen tussen de tien en 25 kilometer per dag. Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven via de website www.nordicwalking4daagse.nl. Ook kunnen deelnemers zich per dag inschrijven. Wie alle dagen meedoet krijgt een fraai aandenken. Een groot aantal hotels, recreatieparken en campings heeft onderdak geregeld.
Provincie:
Tag(s):