woensdag, 20. september 2006 - 21:50

Open dag brandweer Gasselternijveen

Gasselternijveen

Op zaterdag 23 september 2006 zal door de brandweer Aa en Hunze weer de traditionele open dag worden georganiseerd. Dit jaar is de organisatie in handen van de brandweerpost Gasselternijveen. De open dag wordt gehouden om en nabij de brandweergarage aan de Vogelshemweg 20 te Gasselternijveen. Er zal een grote verscheidenheid aan brandweermaterieel te zien zijn.

Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de wereld van de brandweer. Er zijn verschillende activiteiten, waarbij de bezoekers zelf actief kunnen zijn. Door de brandweer Gasselternijveen zal zowel 's morgens (11.00 uur) als 's middags (14.00 uur) een hulpverleningsdemonstratie worden gegeven.

Onder voorbehoud zal er een presentatie van de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met een compleet Mobiel Medisch Team plaatsvinden.

Deze dag zijn tevens aanwezig de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR), EHBO vereniging Gasselternijveen, brandweerwinkel, preventiestand en informatiestand brandweer Aa en Hunze.

Voor de jeugd zijn er diverse spelletjes op brandweergebied, waaronder het echt spuiten met een straalpijp of waterkanon.

Bij de post Gasselternijveen is momenteel weer behoefte aan enkele jonge enthousiaste vrijwilligers. Als je hiervoor belangstelling hebt kun je op deze dag informatie inwinnen, of je gelijk aanmelden, bij de informatiestand van de gemeentebrandweer Aa en Hunze.
Provincie:
Tag(s):