woensdag, 19. juli 2006 - 21:14

Proloog van Drenthe

Diever

Op zondag 23 juli a.s. wordt vanuit vier plaatsen in Drenthe het startschot gegeven voor de dertiende Proloog van Drenthe. De Proloog is een tocht van ongeveer 175 km door Drenthe en voert langs de vier startplaatsen van de Drentse Fiets 4Daagse: Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Naast deze lange tocht kan men in de vier startplaatsen ook een kortere route fietsen.

De Proloog van Drenthe is een evenement van Outdoor Drenthe en is uitgezet door Toer Fiets Clubs ‘t Kamrad uit Assen, De Pedaalridders uit Meppel, De Peddelaars uit Hoogeveen en FTC Emmen. U komt over goede fietspaden en wegen en fietst langs de vele mooie en afwisselende plekjes van Drenthe. Al fietsend maakt u een fraai rondje Drenthe. De toertocht is geheel bewegwijzerd.

Start van de Proloog is tussen 7.00 en 9.00 uur. De laatste stempel op uw stempelkaart moet vóór 17.00 uur in de finishplaats worden gehaald. Het eindpunt is in de plaats waar u ’s ochtends bent gestart. In Assen vertrekt u vanaf de wielerbaan van Sportpark Stadsbroek (bij DeSmelt), in Meppel vanaf Sportpark Ezinge aan de Ambachtsweg bij de kantine van Alcides, in Hoogeveen vanaf sportveldencomplex Bentinckspark bij de kantine van De Peddelaars en in Emmen is het startpunt sport- en recreatiepark Meerdijk bij de kantine van s.c. Angelslo.

Inschrijven voor de Proloog van Drenthe kan alleen op zondag 23 juli aan de start tussen 07.00 en 09.00 uur. Kosten voor deelname bedragen €2,50 voor NTFU?KNWU-leden en € 3,50 voor niet-leden. Dit bedrag is inclusief verzekering.

De Proloog van Drenthe is voor wielrenners een perfecte training voor de Fiets 4Daagse Sport Edition. De Sport Edition is onderdeel van de Drentse Fiets 4Daagse die plaatsvindt van 25 t/m 28 juli en bevat vier uitdagende tochten van elk 80 of 100 km vanuit de startplaats Assen.

Voor meer informatie is het projectbureau in Diever bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, telefoon 0521-59 41 30. Mailen kan ook: info@fiets4daagse.nl. Of kijk op de websites: www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl
Provincie:
Tag(s):