donderdag, 14. september 2006 - 12:08

Provinciale verkeerscampagne start in Sneek

Sneek

De start van de provinciale verkeerscampagne ‘Je ziet meer met 30’ is donderdag 14 september, de Marktstraat in het centrum van Sneek wordt tussen 18.00 en 18.30 volledig afgesloten voor al het verkeer. De aftrap van het project wordt op de Marktstraat gedaan door gedeputeerde Ton Baas van de provincie Fryslân en wethouder Tom Metz van de gemeente Sneek.

De gemeente Sneek was de aanjager van dit veiligheidsproject, vandaar dat de start daar plaatsvindt. Een belangrijk onderdeel van de aftrap van het project is een remproef, die om 18.15 uur wordt gehouden op de Marktstraat, voor het Sneker stadhuis.

Het is aangetoond dat een maximum snelheid van 30 kilometer per uur de veiligheid in woonwijken aanzienlijk bevordert. Toch laat de praktijk zien dat nog lang niet iedereen zich aan de spelregels houdt. Bovendien zijn het niet alleen toevallige ‘passanten’ die de snelheidsbeperking aan hun laars lappen. Ook bewoners zelf geven met regelmaat voorrang aan haast boven veiligheid. Met als gevolg dat er onnodig veel ongevallen gebeuren.

Om de ongevallen terug te dringen hebben de Friese gemeenten en de provincie de handen ineen geslagen voor een aansprekende campagne. Met als thema ‘Je ziet meer met 30’ worden weggebruikers op een vriendelijke manier met hun neus op de feiten gedrukt. De gemeente Sneek springt hierop in door gratis ’30 km-stickers’ beschikbaar te stellen aan de bevolking, de stickers zijn vanaf woensdag 20 september op te halen bij het stadhuis aan de Marktstraat en bij de afdeling Stadsbeheer aan de Oude Oppenhuizerweg.

De campagne “Je ziet meer met 30� is opnieuw een schoolvoorbeeld van constructieve samenwerking tussen de Friese gemeenten en de provincie Fryslân om met vereende krachten vorm en uitvoering te geven aan verkeersveiligheidsbeleid. Uitgangspunt is nog altijd: drastisch terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Hierbij worden goede resultaten geboekt maar gezamenlijke inspanningen blijven noodzakelijk.
Provincie:
Tag(s):