woensdag, 8. februari 2006 - 10:58

Quincy prefereert Oranje

Quincy Owusu-Abeyie heeft vanuit het trainingskamp van zijn nieuwe club Spartak Moskou laten weten niet geïnteresseerd te zijn in de WK-aanbieding van Ghana. "Ik ben vereerd, zal er zeker over nadenken, maar kies waarschijnlijk gewoon voor Nederland", aldus de aanvaller in 'De Telegraaf'.

Bondsvoorzitter van het Afrikaanse land, Kwasi Nyantakyi, zei eerder goede hoop te hebben Quincy mee te kunnen nemen naar Duitsland. De preses kreeg vooral hoop door de nieuwe FIFA-regel. Owusu speelde immers voor vertegenwoordigende jeugdelftallen maar nog nooit voor het 'grote' Oranje. "Het is een kans om voor zijn roots uit te komen op een wereldpodium", aldus Nayantakyi.

De 19-jarige voetballer vernam via zijn zaakwaarnemers dat Ghana belangstelling voor hem had. "Ik dacht dat het een grap was, maar had al snel door dat ze het meenden. Ik vond het best wel leuk om te horen dat de bondscoach me wilde selecteren", aldus Quincy.

Zodra het trainingskamp is afgelopen gaat de jonge speler eerst contact opnemen met zijn vader. "Hij zou het denk ik prachtig vinden als ik voor Ghana kies. Dat is en blijf zijn land. Mar hij zal er begrip voor hebben als ik voor Nederland wil blijven spelen." Vooral het feit dat Oranje bijna elke vier jaar van de partij is op een groot toernooi is voor Owusu-Abeyie van groot belang.

Dat hij nog niet zijn opwachting heeft gemaakt in het Oranje van Marco van Basten heeft volgens hem geen invloed op zijn beslissing. ,,Het zou kortzichtig zijn om me daardoor te laten leiden. Mijn kans komt nog wel. Ook als ik niet mee mag naar Duitsland. Dan speel ik met Jong Oranje op het EK in Portugal. Tenzij ik toch voor Ghana kies natuurlijk. Maar die kans is klein."
Categorie:
Tag(s):