donderdag, 25. mei 2006 - 18:18

Tilburger rijdt met scooter in op twee agenten

Tilburg

De politie heeft woensdagavond een 21-jarige Tilburger aangehouden die er van verdacht wordt dat hij met een scooter opzettelijk is ingereden op een bike agent en een motoragent. De bike agent moest opzij springen om letsel te voorkomen. Vervolgens is de scooterrijder ingereden op een motoragent die daardoor ten val kwam. Hierbij brak de agent zijn linker kuitbeen.

De agenten wilden tijdens hun surveillance bij het Winkelcentrum Heyhoef de scooterrijder controleren. De controle maakte deel uit van de actie ‘Smoel maken in de wijk’.
De bike agent gaf een stopteken aan de hem naderende bromfietser. De Tilburger remde niet af, maar verhoogde zijn snelheid en reed daarbij recht op de biker af. Door op tijd weg te springen voorkwam de agent dat hij door de scooter werd aangereden.

Hierna werd er een achtervolging ingezet in de wijk. De motoragent wist de verdachte op de parkeerplaats ter hoogte van de bibliotheek te localiseren. Ook een wegblokkade door de motoragent hield de scooterrijder niet tegen. In een poging een aanrijding te voorkomen, kwam de motorrijder ten val en brak daarbij zijn been.

De scooterrijder kon een kwartier later op het Buurmalsenplein worden aangehouden. De verdachte wordt poging tot doodslag c.q. zware mishandeling ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):