woensdag, 19. juli 2006 - 21:39

Twee verdachten aangehouden in vals geld zaak

Emmen

De politie heeft met de aanhouding van twee Emmenaren, van 25 en 26 jaar, een onderzoek naar vals geld deels kunnen afsluiten. Beide verdachten worden ervan verdacht vals geld, in de vorm van vijf biljetten van 500,- euro, te hebben uitgegeven.

Op zondag 2 juli jl. dook een eerste biljet van 500,- euro op bij een tankstation in Emmen. Bij de betaling met dit biljet werd direct vastgesteld dat het ging om een vervalsing en werd niet geaccepteerd als betaalmiddel. Diezelfde dag werden er nog vier biljetten aangeboden bij een snackbar in Emmen. Ook hier bleek het te gaan om vervalsingen.

De verdachten, die meerdere dagen hebben vastgezeten, zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het geld, waarvan de herkomst nog niet duidelijk is, is in beslag genomen.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de valse biljetten op het eerste gezicht bedrieglijk echt leken. Een uitgebreide controle bracht pas aan het licht dat de biljetten vals waren.

De politie adviseert om voorzichtig te zijn bij betalingen van 500,- euro biljetten en alle echtheidskenmerken te controleren
Provincie:
Tag(s):