zondag, 17. december 2006 - 17:41

Twente verpletterd heerenveen met 5-1

FC Twente staat na vandaag behoorlijk stabiel op de vierde plek van de ranglijst. De drie punten die Feyenoord vanmiddag bij Utrecht liet liggen, pakten de Tukkers in eigen stadion wel.

Heerenveen was het slachtoffer, de ploeg van Gertjan Verbeek werd met maar liefst 5-1 aan de kant gezet. Voor vandaag stonden Feyenoord en Utrecht gelijk in punten, nu staat Twente dus drie punten los.

FC Twente nam ook vandaag weer brutaal de voorsprong, thuis tegen Heerenveen. Blaise N'Kufo was het dit keer die de goedlopende tram Bakkal/Engelaar/N'Kufo deze aanval aandreef. Heerenveen kan echter al een heel seizoen rekenen op de doeltreffendheid van Afonso Alves, zo ook vanmiddag weer. Hij maakte zijn zestiende van dit seizoen op aangeven van Lasse Nilsson. Deze Nilsson leek echter hands te maken, maar scheidsrechter Van Hulten liet doorspelen.

Prager maakte halverwege de tweede helft zijn tweede flinke overtreding en mocht vertrekken. Daarmee kreeg Twente helemaal vrij spel en hadden Rutten en Eijkelkamp niks meer te vrezen.
Categorie:
Tag(s):