woensdag, 25. januari 2006 - 14:45

Vals geld

Almelo/Enschede

Op dinsdag 24 januari om 18.00 uur hield de politie een 37 jarige Almeloër aan in zijn woning, nadat door een getuige bij de politie was gemeld dat de 37 jarige bewoner een medebewoner met een bankbiljet van 20 euro had betaald. De getuige had duidelijk gezien dat het om een vals bankbiljet ging en ook dat de 37 jarige nog meer biljetten in zijn portemonnee had.

In totaal nam de politie 6 biljetten van 20 en 4 biljetten van 10 euro in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten.

In Enschede werd op dinsdag 24 januari omstreeks 13.00 uur bij de politie gemeld dat bij een winkel aan de Noord Esmarkerrondweg door een klant was afgerekend met een vals 50 eurobiljet. De politie constateerde dat het zilverkleurige echtheidsmerk er op was geplakt en het biljet dus vals was. De politie hield daarop de verdachte, een 41 jarige inwoner uit Enschede aan. Het valse bankbiljet werd in beslag genomen. Ook hij werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):