maandag, 11. september 2006 - 22:49

Verwarde man dreigt huis op te blazen

Amsterdam

Een arrestatieteam heeft maandagmiddag in Amsterdam een 36-jarige verwarde man gearresteerd in een woning aan de Buiten Kadijk. De man had eerder op de dag een bommelding gedaan en dreigde zichzelf in brand te steken of een ontploffing te veroorzaken. De man, een bekende van de politie, is ingesloten en krijgt professionele hulp. Bureau Ondersteuning district Centrum heeft de zaak in onderzoek.

De redactie van een omroep in Hilversum ontving rond het middaguur een telefoontje waarbij door een onbekende man een bommelding werd gedaan. De redactie seinde de politie in die direct een onderzoek startte. Het onderzoeksteam vermoedde dat de beller woonachtig was op de Buiten Kadijk en liet daar poolshoogte nemen.

Agenten die bij de woning aankwamen troffen de man in een zwaar verwarde toestand aan. Hij dreigde met een brandbare vloeistof, zei dat hij de gaskraan had opengedraaid en had zich bewapend met een mes. Ook gooide hij vanaf de 3e etage diverse stukken huisraad naar beneden.

Om geen risico te nemen werden enkele direct naast- en onderliggende woningen ontruimd. Ook andere hulpdiensten waaronder brandweer, ambulance, Nuon en Vangnet- en advies werden gealarmeerd en namen hun posities in rond de woning.

Medewerkers van Nuon sloten op afstand het gas van de woning af. Onderhandelaars van de politie probeerden contact met de man te maken, echter zonder het gewenste resultaat. Toen hij aangaf zichzelf in de brand te steken greep het arrestatieteam in, die hem zonder problemen overmeesterde en overbracht naar een speciale observatiecel.

De recherche van district Centrum handelt het strafrechtelijke gedeelte af. Hulpverleners hebben zich inmiddels over de man ontfermd.
Provincie:
Tag(s):