zondag, 24. september 2006 - 2:35

Vitesse ruim langs Heracles

Vitesse had geen boodschap aan het feit dat Heracles tot nu toe de verrassing van de eredivisie was. Mede door drie goals van uitblinker Danko Lazovic speelden de Arnhemmers de ploeg uit Almelo met 4-0 van de mat.

Vanaf het begin zocht een enthousiast Vitesse de aanval en mocht Heracles haar doelman Pieckenhagen danken dat het in de openingsfase nog 0-0 bleef. Acht minuten voor rust werd de Duitse keeper toch verschalkt door een intikker van Lazovic uit een voorzet van Youssef Hersi. Ook bij zijn tweede andere goals toonde de Serviër aan een echte spits met een neusje voor de goal te zijn. Telkens stond hij op de goede plaats om af te ronden.

De mooiste goal van de avond kwam echter van Anduele Pryor, die na een vloeiende aanval hard raak schoot en de 3-0 maakte.

Voor Vitesse was het pas de tweede zege van het seizoen, na drie nederlagen op rij. En tevens de eerste thuisoverwinning. "Maar we hadden meer dan zes punten verdiend gezien het spelbeeld in alle wedstrijden", zei Aad de Mos na afloop voor de camera's van Talpa. "Vanavond heb ik spelers opgesteld die geen naam hebben. Maar dat maakt niet uit, want voetballen kunnen ze. Ik ben blij dat we hebben gewonnen van een hele goede ploeg, want dat is Heracles."

Heracles-coach Ruud Brood: "Dit resultaat is zeer teleurstellend. We speelden onherkenbaar.Voetballend was heel de wedstrijd niet goed van onze kant. We liepen te veel achteruit en een team dat heel graag wil winnen, help je daar alleen maar mee."
Categorie:
Tag(s):