vrijdag, 6. oktober 2006 - 16:48

Wapens en drug bij fouilleeractie in beslag genomen

Maastricht

Bij een uitgebreide preventieve fouilleeractie heeft de politie in Maastricht donderdagavond diverse wapens in beslag genomen. De actie vond plaats in de directe omgeving van het Koningin Emmaplein, de Sint Annalaan, de Statensingel en de Via Regia.

Tijdens deze actie nam de politie meerdere wapens in beslag, waaronder een luchtdrukgeweer, drie slagwapens, vijf steekwapens en twee busjes pepperspray.

Een 20-jarige Maastrichtenaar werd aangehouden in verband met een in zijn auto gevonden sporttas, met daarin ruim 1300 gram hennep die een doordringende geur verspreidde. Toen de politie later de woning van de aangehoudene onderzocht, vond men daar, her en der door de woning verspreid, nog eens 4,5 kilo hennep. Ook deze is door de politie in beslag genomen. Daarnaast deden meer dan 20 mensen afstand van kleine hoeveelheden (< 5 gram) softdrugs.

Bij een verkeerscontrole op de Cabergerweg werd de maximum snelheid 26 keer overschreden, waarbij de hoogste meting 97 km/u aangaf. In het totaal werden er 162 auto’s met daarin 320 inzittenden gecontroleerd. Aan deze actie namen 32 politiemensen deel.
Provincie:
Tag(s):