vrijdag, 3. november 2006 - 0:21

Zaterdag landelijke manifestatie voor humaan asielbeleid

Den Haag

Op zaterdag 4 november vindt vanaf 14.00 uur op het Plein in Den Haag een landelijke manifestatie plaats met als motto: Kies voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon. Het evenement wordt gepresenteerd door Katja Schuurman en er zijn optredens van onder meer Hind, Ernst Jansz, Edsilia Rombley en Huub van der Lubbe. De SP zal duidelijk vertegenwoordigd zijn en roept iedereen op om het pleidooi voor een humaan asielbeleid en een generaal pardon te ondersteunen.

Ook scholen, vluchtelingenorganisaties, vakbonden en bijna alle gemeenten in Nederland hebben zich uitgesproken voor een pardonregeling voor de asielzoekers die voor het ingaan van de nieuwe vreemdelingenwet in 2001 naar Nederland kwamen.

Op zaterdag 4 november doen artiesten, bekende Nederlanders, politici en vluchtelingen vlak voor de verkiezingen nog één keer een oproep voor een generaal pardon voor asielzoekers die minimaal vijf jaar maar vaak veel langer in Nederland wonen.

Asielzoekers die al jarenlang wachten op een verblijfsvergunning doen hun verhaal. Er zijn korte statements van betrokken Nederlanders als Huub Oosterhuis, Anja Meulenbelt, Hedy D'Ancona, Hanneke Groenteman, Joris Linssen en Harry de Winter.

Ook de politici Jan de Wit (SP), Wim van de Camp (CDA), Hans Spekman en Samira Abbos (PvdA), Naïma Azough (GL) en Fatma Koser Kaya (D66) spreken zich uit over de leus ‘voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon’.

De artiesten Hind, Ernst Jansz, Edsilia Rombley, MIR, Da-Mezz, Miss Dee, de X-tra's, Remon de Jong, Kia' Light , Plattèl en ook Huub van der Lubbe en My5 treden op.

De manifestatie wordt georganiseerd door verschillende organisaties waaronder het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, Amnesty International, Defence for Children International, Genoeg is Genoeg, Humanistisch Verbond, Keer het Tij, Prime.
Provincie:
Tag(s):