maandag, 18. december 2006 - 5:43

Zoekacties naar vermiste man uit Ulft

Montferland

De politie en de familie zijn al geruime tijd bezig met zoekacties naar de sinds half november vermiste Rinus Epping uit Ulft. De 46-jarige alleenwonende Achterhoeker verkeerde in depressieve toestand. Zijn vermissing en het aantreffen van enkele van zijn kledingstukken bij de Kempersplas in Vethuizen zorgden voor diverse zoekacties.

Ook zaterdagochtend werd weer uitgebreid gezocht naar het lichaam van de man.

Op zaterdag 18 november werden er bij de recreatieplas kleding en een horloge gevonden. De politie werd geïnformeerd en men kreeg niet direct duidelijkheid over de herkomst van de gevonden spullen. Toen op maandag 20 november de vermissing van Epping door een familielid werd gemeld, kon direct een link met de aangetroffen spullen worden gelegd.

Sindsdien zijn er diverse zoekacties in de Kempersplas geweest. Zo hebben duikers van de brandweer, de reddingshondenbrigade uit Westervoort en een helikopter en een boot van het Korps Landelijke Politiediensten afgelopen periode bij verschillende zoekacties hun bijdrage geleverd. Ook werd er meerdere malen door zoekhonden van de Stichting Signi uit Renkum naar het stoffelijk overschot van de man gezocht. Bij alle zoektochten gaven de gespecia-liseerde honden een signaal dat het stoffelijk overschot in de plas zou moeten liggen.

Vanwege deze bevindingen is vandaag weer met duikers in de plas gezocht, echter zonder resultaat.

Ondanks het vermoeden dat de man door suïcide om het leven is gekomen, is nu in overleg met de familie besloten om de foto en gegevens van betrokkene vrij te geven. Misschien zijn er mensen die betrokkene rond de datum van de vermissing hebben gezien. De politie wil graag in contact met deze mensen komen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

Rinus Epping is ongeveer 1.80m lang en heeft een slank sportief postuur. Hij heeft blauwe ogen en donkerblond ietwat grijzend haar.
Provincie:
Tag(s):