dinsdag, 9. januari 2007 - 23:31

40 jarig huwelijk Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven

Apeldoorn

Woensdag is het 40 jaar geleden dat Prinses Margriet en Prof. Mr Pieter van Vollenhoven elkaar in Den Haag het ‘ja’ woord gaven. Het stel, dat elkaar heeft leren kennen in hun studententijd, maakt op 10 maart 1965 de verloving bekend. Tijdens dit huwelijk krijgen zij vier zonen t.w. de prinsen Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975).

De eerste tijd van het huwelijk gaan zij wonen in de rechtervleugel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. In 1975 verhuisde het Prinselijk gezin naar het vlakbij dit paleis gelegen Huis Het Loo, dat zij hebben laten bouwen.

Prinses Margriet is in het dagelijkse leven zeer actief in o.a. de gezondheidszorg en maatschappelijkwerk. Zo is zij Vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Praktijkervaring binnen het Rode Kruis deed de Prinses al op in 1965. Toen was zij Helpster Eerste Klasse in een ziekenhuis in o.a. Amersfoort en op het hospitaal-vakantieschip voor gehandicapten, de J. Henri Dunant. Tevens is zij beschermvrouw van de Vereniging Landelijke Unie Van Vrijwilligers, die zich inzet voor maatschappelijke hulpverlening door vrijwilligers.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is vooral actief in de veiligheid. In 1975 wordt hij adviseur van de minister van Verkeer en Waterstaat op het gebied van de verkeersveiligheid. Vervolgens wordt hij voorzitter van o.a. Raad voor de Verkeersveiligheid, Spoorwegongevallenraad, Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie en de Raad voor de Transportveiligheid.

Sinds 1 oktober 2005 is prof.mr. Pieter van Vollenhoven door de Universiteit Twente benoemd tot praktijkhoogleraar Risk Management. De heer Van Vollenhoven is één van de eerste praktijkhoogleraren van de Universiteit Twente.
Provincie:
Tag(s):