vrijdag, 1. juni 2007 - 16:28

6500 Kilometer afgelegd in eerste fietsweek

De Friese werknemers die deelnemen aan de campagne Fiets het verschil, hebben in de eerste fietsweek samen 6500 kilometer afgelegd. Sinds maandag 21 mei pakten in totaal negen fietsteams van Politie Fryslân, De Friesland Zorgverzekeraar en Provincie Fryslân de fiets in plaats van de auto om van en naar hun werk te gaan.

Het aantal deelnemers aan de actie is inmiddels gegroeid tot 125. Zij hebben tot 21 juni de tijd om zoveel mogelijk fietskilometers te maken en daarmee geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Het totale sponsorbedrag is sinds de start opgelopen tot bijna 1700 euro.

Provincie Fryslân, Politie Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar doen ieder met drie teams mee aan de campagne Fiets het verschil. De grootte van de teams loopt uiteen van 5 tot 32 leden. De teams strijden onder leiding van een teamcaptain om de meeste fietskilometers. Per organisatie wint het team dat de meeste kilometers heeft gefietst. Zowel voor de politie als De Friesland gaat het groene team wat dat betreft aan kop, met respectievelijk 1562 en 1194 kilometer. Voor de provincie is het blauwe team koploper met 887 kilometer. Doel van de campagneorganisatie is uiteindelijk om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen.

Sponsors
Alle teams worden door familie, vrienden en collega’s gesponsord voor hun prestatie. Het sponsorgeld gaat naar verschillende goede doelen. Inmiddels is er al (minimaal) 1700 euro toegezegd aan de fietsers. De teams van de provincie Fryslân steunen De Skoar (Stichting Talant) en het collegegeld van een Tanzaniaanse student aan het Wildlife College Mweka. Provincie Fryslân verdubbelt het sponsorbedrag dat de teams binnen halen tot maximaal € 500,- per team.
De teams van De Friesland Zorgverzekeraar fietsen voor Reumafonds, KWF Kankerbestrijding en Diabetes Fonds. Om de teams te stimuleren verdubbelt De Friesland het sponsorbedrag van het team dat het meeste sponsorgeld opbrengt tot een maximum van € 500,-.
De teams van Politie Fryslân zamelen geld in voor hun eigen salarisdonatieprogramma, Blik op de Wereld. In dit project worden kleinschalige initiatieven in Uganda en Peru ondersteund.

Campagne
De fietscampagne is een initiatief van de provincies Fryslân, Drenthe en Groningen. Ze willen hiermee duidelijk maken dat de fiets geen tijdrovend vervoersmiddel is, maar een slim, goedkoop, tijdbesparend en verantwoord middel om aan je broodnodige beweging te komen en aan je conditie te werken. Zij willen met de verhalen van de fietsers op www.fietshetverschil.nl alle werknemers die niet of nauwelijks op de fiets naar het werk komen, stimuleren om dat toch te doen.
Provincie:
Tag(s):