zaterdag, 27. januari 2007 - 12:44

Acht jarig meisje komt om bij ongeval

Rotterdam

Op de Pelgrimsstraat in Rotterdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 8-jarig meisje is overleden.

Rond 02.00 uur verloor een 38-jarige automobilist uit Rotterdam, vermoedelijk door een inhaalmanoeuvre, de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hij schampte een tegemoetkomende auto en botste frontaal tegen een daarop volgende auto aan.

In deze auto zaten drie inzittenden, allen afkomstig uit Rotterdam, een 39-jarige man en zijn 35-jarige vriendin, met hun 8-jarige dochtertje.

Het 8-jarige meisje is door ambulancepersoneel met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC, waar zij later aan haar verwondingen overleed. De vader van het kindje moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Vader en moeder zijn beiden opgenomen in het ziekenhuis. De 38-jarige automobilist is aangehouden en eveneens opgenomen in een ziekenhuis.

De Technische Ongevallen Dienst en de recherche van district Rotterdam-West onderzoeken de exacte toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):