vrijdag, 23. maart 2007 - 17:36

Antiracismetocht geslaagd

Doetinchem

De antiracismetocht die op 21 maart -internationale antiracismedag- in Doetinchem is gehouden is een groot succes geworden. Aan de tocht hebben ruim 500 Doetinchemmers uit alle lagen van de bevolking deelgenomen.

De antiracismetocht was een initiatief van jongerenorganisatie Plutus die hiermee een krachtig tegengeluid wilde laten horen tegen de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) van 24 februari jl.
Tal van organisaties sloten zich bij het initiatief van Plutus aan waaronder de lokale politieke partijen, ARDO, Humanistisch Verbond, Raad van Kerken, Vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap, De Islamitische gemeenschap en Stichting DOS.

De tocht begon om 19.00 uur op het Simonsplein en voerde via de Hamburgerstraat, Synagogestraat, Mark Tennantplantsoen en de Raadhuisstraat naar het Raadhuisplein. De gehele route was verlicht door middel van waxinelichtjes. De deelnemers aan de tocht legden bloemen bij het monument in het Mark Tennantplantsoen als symbool voor de veelkleurigheid en veelvormigheid van onze samenleving.

De tocht werd afgesloten met een toespraak van burgemeester Kaiser op het Raadhuisplein.
Provincie:
Tag(s):