zondag, 13. mei 2007 - 17:08

AZ is Twente de baas, nu wacht Ajax

De pech blijft niet voortduren bij AZ. De Alkmaarders plaatsten zich voor de volgende ronde van de play-offs door een overwinning op FC Twente. Het eerste duel eindigde in 1-1.

In de beginfase van het duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Goals vielen er alleen niet te noteren. Na een klein half uur werd de uitploeg sterker en sterker. De Tukkers combineerden er op los. De voorhoede had het vizier echter niet op scherp. Onder meer Bakkal en N'Kufo misten flinke mogelijkheden om de score te openen. In de eerste 45 minuten hadden de Tukkers maar liefst 61 procent balbezit.

Ook na de rust kwamen de Tukkers beter uit de startblokken. De ploeg bleef gevaarlijker dan AZ. Langzaamaan herpakte de thuisploeg zich. Een blunder van keeper Boschker leverde de Alkmaarders de 1-0 op. Hij liet een afstandsschot van De Cler makkelijk door. Na die treffer was het gedaan met het geknakte Twente. Lens tekende in de slotfase nog voor de 2-0.

AZ mag zich nu gaan opmaken voor de dubbele confrontatie met Ajax. De club kan dan proberen de nare bijsmaak van het bekerdebacle weg te spoelen.
Categorie:
Tag(s):