vrijdag, 6. april 2007 - 21:01

C1000 Smit beste volgens klant beste van het land

Onstwedde

C1000 Smit in Onstwedde is door eigen klanten verkozen tot de beste van de provincie Groningen. Dat is gebeurd in het kader van de ‘Sterrenstrijd’, een onderlinge competitie van C1000-supermarkten in heel Nederland. ,,Dit is een heel mooie waardering voor onze geheel vernieuwde winkel’’, reageert eigenaresse Anita Smit. ,,De waardering van klanten, dat is waar het om gaat’’, vult haar man Eric aan.

De beoordeling is verricht door eigen klanten, die door de landelijke C1000-organisatie Schuitema, zonder medeweten van de familie Smit zijn uitverkozen. Zij beoordeelden de winkel onder meer op orde, netheid, hygiëne, voorraad, presentatie en houdbaarheid van producten.

De Sterrenstrijd is de strijd om de verkiezing van de beste C1000 supermarkt van Nederland. Deze wedstrijd bestaat uit zes rondes, waarvan de eerste drie worden gedaan door panels van eigen klanten. Tijdens de eerste ronde, zat C1000 Smit nog middenin de verbouwing. ,,Geen bezwaar’’, legt Eric Smit uit. ,,Voor het doorgaan naar de vierde ronde mogen wij een van de drie eerste resultaten wegstrepen.

Wanneer C1000 Smit de vierde ronde haalt, wordt de winkel beoordeeld door deskundigen, zoals eigenaars van andere C1000 supermarkten, afdelingsadviseurs en bedrijfsleiders. Na deze selectie is er een ronde met beoordeling door een vast klantenpanel, die alle overgebleven winkels bezoeken. De winkels die doordringen tot de finale, worden tenslotte beoordeeld door experts van Schuitema.

Smit: ,,Het zou natuurlijk geweldig zijn om heel ver te komen. Maar de beoordeling door onze eigen klanten, vinden wij eigenlijk het belangrijkst. Want die doen tenslotte hier hun boodschappen.
Provincie:
Tag(s):