vrijdag, 23. maart 2007 - 21:33

Coentunnel wordt aangepakt

Amsterdam

Komende week voert Rijkswaterstaat van vrijdag 30 maart tot en met maandag 30 april herstelwerkzaamheden uit aan de A10 Coentunnel noordzijde.

Het onderhoud is noodzakelijk om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te garanderen. Het werk gebeurt, om de hinder zo klein mogelijk te houden, zo veel mogelijk 's avonds, 's nachts en het weekeinde tussen 21.30 en 05.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden blijft één rijstrook per rijrichting beschikbaar.

Rijkswaterstaat wil de verkeersproblemen het hoofd bieden door alternatief openbaar vervoer zoals trein en bus, de inzet extra veerdiensten over het IJ en de inzet van verkeersregelaars bij Schiphol, dat als satellietparkeerplaats voor de AutoRAI en een thuisvoetbalwedstrijd in de Amsterdam ArenA op zaterdag 1 april dient.

Andere routes
Deze werkzaamheden starten in de weekeinden steeds op vrijdag 21.30 uur en eindigen uiterlijk op maandagochtend 05.00 uur. Voor verkeer van de A10-west in de richting noord-zuid (Zaandam) is er dan slechts een rijstrook beschikbaar. Tijdens de weekendafsluiting gelden omleidingroutes.

Het verkeer vanuit Zaandam in de richting Noord/Zuid/Utrecht/Den Haag wordt omgeleid via de A10 Noord/Zeeburgertunnel. Het verkeer in de richting Amsterdam-Centrum wordt, door verkeershinder op de S116, in verband met werkzaamheden aan de noord-Zuidlijn, geadviseerd n van de S114/S112gebruik te make. Het verkeer wordt omgeleid met gele borden en route-informatiepanelen.Voor de weekendafsluitingen moeten reizigers van buslijnen 36 (GVB) en 87 (Connexxion) rekening houden met een (tijdelijke) lijnwijziging. meer informatie hierover is beschikbaar bij de busmaatschappijen GVB en Connexxion.

Tijdens de weekendwerkzaamheden biedt rijkswaterstaat in samenwerking met de NS op zaterdag en zondag een gereduceerd van anaarbeterkaartje aan voor twee euro op het traject Hoorn-Schiphol. voor meer informatie kunt u terecht bij uw NS-loket.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.Extra informatie staat op www.vanAnaarBeter.nl, http://www/08008002-rijkswaterstaat.nl en www.rijkswaterstaat.nl. De informatielijn van Rijkswaterstaat is bereikbaar via 0800-8002 (gratis).
Provincie:
Tag(s):