woensdag, 24. januari 2007 - 9:58

Dronken Brit op fietspad opnieuw aangehouden

Hoofddorp

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag om 18.55 uur het Britse rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Schiedam.

De man had onder invloed van alcoholhoudende drank gereden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1395 ugl (3,18 promille). Collega’s van de politie Kennemerland zagen de man, ongeveer 1 uur later, met een auto op het fietspad rijden in Hoofddorp.

Dit keer was de uitslag van de ademanalyse 1235 ugl (2,82 promille). Naast een bekeuring voor het rijden onder invloed is ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens het rijverbod. Om te voorkomen dat de man nogmaals in de auto zou stappen is zijn auto inbeslaggenomen.

In eerste instantie was de man op de vluchtstrook gestopt en vroeg aan de controlerende agent de weg. De alcohollucht in de auto gaf de indruk dat de bestuurder gedronken had. De ademtest leverde een ‘F’ op. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hoofddorp. Terwijl de medewerkers van Verkeerspolitie op het bureau nog de nodige administratieve handelingen verrichtten kregen zij van hun collega’s te horen dat de man opnieuw was gaan rijden. Hij viel op omdat hij over het fietspad reed. Het alcoholpromillage was iets afgenomen, maar bedroeg nog ruim 5x het toegestane.
Provincie:
Tag(s):