vrijdag, 30. maart 2007 - 10:08

Duo op heterdaad betrapt

Leeuwarden

Een 25-jarige vrouw en 37-jarige man uit Leeuwarden waren donderdagmiddag wel heel verdacht aan het winkelen. Een oplettende klant vertrouwde het niet en betrapte het duo in de winkel aan de Tijnjedijk.

Een agent, die in zijn vrije tijd aan het winkelen was, zag dat het duo zich verdacht gedroeg in de winkel. Hij besloot om de twee in de gaten te houden. De vrouw trok haar eigen jas uit en pakte uit een rek een nieuwe jas. Het tweetal ging dicht bij elkaar staan en frutselde vervolgens aan de jas. De vrouw verliet de winkel. Bij het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm niet af.

De agent waarschuwde het winkelpersoneel en ging achter de verdachte aan. Buiten de winkel werd de vrouw aangehouden. De 37-jarige Leeuwarder kwam op dat moment aanrijden op zijn scooter. Hij probeerde de aanhouding te beletten. Met veel moeite wist de agent de vrouw naar de winkel over te brengen. Hier werd ze overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde collega’s van de agent. De Leeuwarder kwam verhaal halen in de winkel en ook hij werd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):