donderdag, 24. mei 2007 - 11:19

Een koninklijk uitzicht over de tuinen

Apeldoorn

Paleis Het Loo stelt op eerste en tweede pinksterdag (27-28 mei) en iedere woensdag in juni, juli en augustus het paleisdak open voor het publiek. In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring!

De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar een dakterras. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa.

In de Westvleugel van het paleis kunnen bezoekers tot en met 1 juli de tentoonstelling Het Loo in bloei! Vazenpracht en bloemenweelde in paleis en tuin bezoeken, zij biedt een grote variatie aan vazen en bloemenmanden uit eigen collectie en wekelijks wisselende boeketten.

In de maand mei is bovendien het omliggende paleispark met zijn bloeiende rododendrons toegankelijk voor publiek, waarbij de bezoeker een wandeling kan maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin.
Provincie:
Tag(s):