zaterdag, 17. maart 2007 - 9:40

FC Utrecht doet toch mee met vrouwenvoetbal

Utrecht

FC Utrecht meldt zich alsnog aan voor de eredivisie vrouwenvoetbal. Daarmee krijgt het vrouwenvoetbal de status van topsport in Utrecht. Om dit mogelijk te maken moeten gemeente en FC Utrecht de trainingscapaciteit van het complex bij Galgenwaard uitbreiden. Bovendien gaan gemeente en FC Utrecht samenwerken om vrouwenvoetbal ook als amateursport in Utrecht te bevorderen. Wethouder Janssen voor Sport vindt dat deze ontwikkeling goed past bij de aanzienlijke groei van vrouwenvoetbal in Nederland. Inmiddels is voetbal de tweede grootste en meest populaire sport die vrouwen beoefenen. Janssen: "Vrouwenvoetbal heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren. Een eredivisie hoort daar bij en dan kan Utrecht niet achterblijven."

Na constructief overleg tussen Raad van Commissarissen en directie van FC Utrecht en de gemeente bleken er toch voldoende mogelijkheden om vrouwenvoetbal op topniveau naar Utrecht te halen. Dit besluit sluit ook aan bij de wens van de gemeenteraad van Utrecht, die in haar bijeenkomst van 15 maart ook aangaf veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang voor de stad. Als het aan de stad en de club ligt doet vanaf het seizoen 2007 - 2008 FC Utrecht mee aan de eredivisie Vrouwenvoetbal die KNVB organiseert.

FC Utrecht doet dit in samenwerking met de Zeister damesvoetbalvereniging Saestum, die nu al landskampioen is en ook op Europees niveau mee speelt. Voorzitter Van Dop van FC Utrecht: "Dit is goed nieuws voor al die toptalenten die in en om Utrecht voetballen en nu geen mogelijkheid hebben om door te groeien naar topniveau. Maar minstens zo belangrijk vind ik ook de uitstraling naar de breedtesport. Zo'n eredivisie is voor velen een stimulans en uitdaging. Het maatschappelijk belang in deze heeft uiteindelijk de doorslag gegeven dat gemeente en club het licht op groen hebben kunnen zetten.."
Provincie:
Tag(s):