zondag, 11. februari 2007 - 22:41

Feest in dorpshuis loopt uit de hand

Meerkerk

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 februari heeft de politie in moeten grijpen nadat er ongeregeldheden ontstaan waren tussen verschillende groepen dronken jongeren in de sporthal van een dorpshuis aan de Lindenstraat.

Kort na 22.30 uur meldden de organisatoren van een feest in de sporthal dat de sfeer ter plaatse grimmig werd tussen twee rivaliserende groepen uit verschillende dorpen. Er waren op dat moment al diverse vechtpartijtjes binnen geweest. Op dat moment waren enkele honderden feestgangers aanwezig.

De politie werd gewaarschuwd omdat men vreesde voor een onbeheersbare situatie. Rond middernacht besloot de organisatie het feest voortijdig te beëindigen. Eenmaal op straat liep het rond middernacht uit de hand nadat een 28-jarige man uit Tienhoven gebeten werd door een diensthond. De man zou de hond geprovoceerd hebben door hem te willen knuffelen. Hij werd dermate stevig aangepakt door de hond dat hij op de grond terechtkwam en de vlam in de pan sloeg. Er werd met stenen gegooid richting de aanwezige politiemensen en er werd met spoed assistentie gevraagd.

Tijdens de daaropvolgende schermutselingen werden nog eens 4 personen gebeten door diensthonden. In totaal werden 6 verdachten aangehouden. Het gaat om een 14-jarige en een 17-jarige jongen en een 22-jarige man, allen uit Ameide, een 17-jarige jongen uit Leerbroek en een 19-jarige man uit Vianen. Hiervan moesten er 3 behandeld worden in het ziekenhuis. Eén onbekend gebleven verdachte werd wel gebeten door een hond, maar wist in de hectiek te ontkomen. Eén agent raakte gewond: hij hield een zwaar gekneusde hand over aan het voorval.

Oorzaken van het geheel zijn, naar op dit moment lijkt, een uit de hand gelopen ruzie tussen dorpelingen uit respectievelijk Ameide en Lexmond tegen Meerkerkers en overmatig alcoholgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en verloop van de ongeregeldheden. Omstreeks 1.00 uur waren alle aanwezige groepen jongeren huiswaarts gedirigeerd en keerde de rust in het dorp terug.
Provincie:
Tag(s):