maandag, 26. maart 2007 - 20:04

Grote brand in loods op industrieterrein Pavijen

Zondagnacht is de brandweer enkele uren bezig geweest met het blussen van een brandende loods op industrieterrein Pavijen in Culemborg. Meerdere voertuigen zijn daarbij ingezet.Omstreeks 23.00 uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een van de loodsen die zijn gelegen tussen de Anthonie van Diemenstraat en de Staalweg.

Met behulp van vier bluswagens en twee hoogwerkers is de brandweer tot ver in de nacht aan het blussen geweest. Om eventueel overslaand vuur te voorkomen werd daarbij een andere loods nat gehouden. Omstreeks 01.45 uur werd het sein "brand meester" gegeven, waarna het blussen nog enige tijd gecontroleerd werd voortgezet.

Uit voorzorg heeft een naastgelegen busmaatschappij enkele van zijn voertuigen uit de loods gehaald.

Daarnaast is er een gevaarlijke-stoffenmeting verricht omdat tijdens de brand niet geheel duidelijk was wat in de brandende loods stond opgeslagen. Deze meting leverde geen bijzonderheden op.
Inmiddels is bekend dat de eigenaar meubelen had opgeslagen.

Tijdens de bluswerkzaamheden en daarna zijn verschillende diensten aanwezig geweest om vanuit hun deskundigheid de brandweer te ondersteunen. Zo waren aanwezig onder andere het Waterschap, een gas- en elektriciteitsmaatschappij een medewerker van de ambulancedienst, Stichting Salvage, Burgemeester Van Schelven en milieumedewerkers van de gemeente Culemborg.

De technische recherche stelt op dit moment een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):