dinsdag, 13. november 2007 - 21:07

Ieder kind moet de kans krijgen om te sporten

Exloo

Sport is een uitlaatklep voor kinderen en bovendien ook erg gezond, kinderen mogen dus niet buitenspel staan als het gaat om sport. Ook niet omdat er thuis geen geld is om de contributie te betalen.

De gemeente Borger-Odoorn start daarom als eerste Drentse gemeente met deelname aan het Jeugdsportfonds Drenthe. Het Jeugdsportfonds is al actief in Utrecht en wordt nu in Drenthe geïnitieerd vanuit SportDrenthe en Jeugdzorg Drenthe.

Het fonds biedt jongeren van in principe 6 tot 16 jaar uit een gezin met een laag inkomen en een gering vermogen, de kans om een sport te beoefenen door contributie en/of benodigde attributen en kleding te betalen tot een bedrag van € 225,- per jaar.

Jeugdsportfonds Drenthe verstrekt geen geld aan de kinderen of hun ouders, maar betaalt de nota direct aan de sportclub. Dit geldt voor de contributie, maar ook voor de sportattributen en -kleding. Zo kan men er zeker van zijn dat het geld ook daadwerkelijk besteed wordt aan het voornaamste doel van het Jeugdsportfonds: sportdeelname door kinderen in verenigingsverband. Door middel van sport krijgen kinderen de kans om zich positief te ontwikkelen.

De kinderen kunnen worden ‘aangemeld’ door een intermediair, zoals bijvoorbeeld maatschappelijk werk of buurtwerkers. Sportende teamgenoten hoeven niets te weten van de wijze van financiering, alleen een coach of penningmeester is op de hoogte.
Provincie:
Tag(s):