zondag, 18. februari 2007 - 13:03

Jonge mannen betrapt bij autoinbraken

Dronten

De politie heeft vrijdagnacht vijf mannen uit Weesp aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. De mannen, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, werden door een getuige gevolgd die de vernieling van een autoruit had waargenomen.Daarop startte een zoektocht in samenwerking met de oplettende getuige waarna de verdachten werden aangehouden op de Landmaten, op de Morgen en de Copernicuslaan.

De politie heeft de vijf ingesloten voor verder onderzoek en verhoor. Vermoedelijk hebben zij in verschillende auto’s in Dronten ingebroken en daarbij onder andere navigatiesystemen buit gemaakt.

In Emmeloord was het ook raak. Daar wist de politie twee mannen aan te kunnen houden op verdenking van diefstal uit auto’s. De twee, een 18-jarige man uit Utrecht en een 16-jarige plaatsgenoot, wisten eerst te ontkomen maar konden later met hulp van de aangever op de Volendamstraat en de Doornspijkstraat worden ingerekend. In de auto, waarin de verdachten hadden gereden, werd een gestolen navigatieapparaat aangetroffen. De beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

Politie Flevoland is inmiddels gestart met het waarschuwen van burgers om waardevolle voorwerpen niet in het voertuig te laten liggen. Dit gebeurd onder het mom, niets erin = niets eruit! Dieven hebben het vooral gemunt op audio- en navigatieapparatuur.
Provincie:
Tag(s):