zaterdag, 6. januari 2007 - 10:39

Landschapspark garandeert groen

Rhoon

Provincie en gemeente starten met uitwerking Ontwikkelperspectief voor natuur- en recreatiegebied ten oosten van Rhoon. Minister van VROM Pieter Winsemius, gedeputeerde Erik van Heijningen en Harald Bergmann burgemeester van Albrandswaard planten op 10 januari samen met kinderen van de Julianaschool fruitbomen bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon.

De bomen staan symbool voor het eerste groen van het Landschapspark. Met de komst van het Landschapspark blijft het gebied tussen Rhoon en Portland ook in de toekomst gegarandeerd groen. Parallel aan de aanleg van de Tweede Maasvlakte, wordt hier een uniek natuur- en recreatiegebied ontwikkeld met landelijke uitstraling.

De ontwikkeling van het Landschapspark is een verrijking voor de Rotterdamse regio waar veranderingen plaatsvinden zoals de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte, de toename van het transport en nieuwe woningbouwlocaties. Het is een belangrijke koerswijziging om in dit gebied juist te kiezen voor openheid en groen. Parallel aan de aanleg van de Tweede Maasvlakte wordt er 750 hectare hoogwaardig natuur- en recreatiegebied ontwikkeld, waarvan 600 hectare aaneengesloten in het Landschapspark op Midden-IJsselmonde. Rust, ruimte en natuur, goed bereikbaar vanuit de stad.
Provincie:
Tag(s):