vrijdag, 2. februari 2007 - 19:30

Liever geen lied onder het open raam, maar wel...

Amsterdam

Het blijft een mooie traditie: anoniem een kaartje of cadeautje in een pakketje te sturen aan een stille liefde of een dierbare vriendin. En een traditie die zich ontwikkelt: in de Middeleeuwen zong men een lied onder het raam van de beminde, vervolgens kwam het kaartje in de mode en nu wordt ook meer en meer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een cadeautje per post te laten bezorgen. Een kleine moeite die veel plezier oplevert.

Valentijnsdag is een dag van liefde en vriendschap. En dat is een mooie wending in een eigenlijk trieste geschiedenis. De hoofdpersoon daarin is de priester Valentijn, die in de tijd van het oude Rome vervolgd werd. Hij werd gevangen genomen en ondergebracht bij een blind meisje. Hij genas haar en haar hele familie bekeerde zich tot het christendom.

De priester werd desalniettemin op 14 februari 270 onthoofd. Hij liet een briefje aan het meisje na met daarop als afzender. Je Valentijn..

Op 14 februari even laten weten dat je aan iemand denkt, anoniem of niet, het blijft een mooi gebaar. En natuurlijk is het 't allerleukst om zelf wat te krijgen. Hoewel een serenade onder het raam 's nachts wellicht minder op prijs wordt gesteld.... Ook door de buren.
Maar dat is anno 2007 overbodig; met veel minder moeite kun je een ander al blij verrassen.

Een kaartje blijft een leuke verrassing. Er zijn prachtige, humoristisch en romantische kaartjes in de handel.
Categorie:
Tag(s):