zaterdag, 20. januari 2007 - 17:54

Liverpool wint en Kuijt scoort

De Engelse topper tussen Liverpool en Chelsea is zaterdagmiddag met 2-0 in het voordeel van de 'Reds' beslist. Dirk Kuijt en Jermaine Pennant brachten de eindscore al in de eerste helft op het scorebord.

De gasten uit Londen begonnen met Petr Cech in de goal. De Tsjechische doelman (met helm) stond voor het eerst sinds zijn schedelbreuk in oktober weer onder de lat. De keeper had zich zijn rentree wellicht anders voorgesteld, want binnen vier minuten opende Kuijt al de score. De Katwijker speelde zichzelf vrij in de zestien meter en schoot vervolgens in de korte hoek raak.

Amper een kwartier later was het Pennant die op schitterende wijze binnen schoot. Het ‘enfant terrible’ controleerde de bal buiten het doelgebied op de borst en mikte het leer met een diagonale knal achter Cech: 2-0. Arjen Robben moest vlak na het tweede doelpunt het veld verlaten. De voormalig PSV’er blesseerde zich aan zijn enkel.

In de tweede helft probeerde Chelsea nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar de ploeg van José Mourinho kon niet echt voor gevaar zorgen. Sterker nog, het was de thuisploeg die een half uur voor tijd bijna uitliep naar 3-0. Het schot van de Noor John Arne Riise spatte echter uiteen op de lat.

Door de overwinning is het verschil tussen nummer twee Chelsea en nummer drie Liverpool nu vijf punten. Zondag staat de andere superclash van dit weekend op het programma. Koploper Manchester United gaat dan op bezoek bij nummer vier Arsenal. Wint United dan wordt het gat met Chelsea negen punten.