donderdag, 25. januari 2007 - 8:05

NAC in extremis langs FC Twente in beker: 1-2

NAC Breda heeft nogmaals bewezen een taaie tegenstander met een lange adem te zijn. In de achtste finale van de KNVB Beker werd FC Twente in de slotfase in eigen stadion verslagen: 1-2.

In de eerste helft kreeg FC Twente de kansen, maar NAC Breda loerde op de counter en profiteerde van de geboden ruimte. In de 31ste minuut was Arne Slot het meest attent bij een vrije trap voor de Brabanders. De middenvelder speelde het leer snel naar ploeggenoot Glen Slamon. De spits, ontketend sinds hij bij NAC zit, tikte tussen de benen van doelman Sander Boschker de verrassende 0-1 tegen de touwen.

In de rust werd bij de thuisploeg Wout Brama vervangen door huurling Ismail Aissati. De komst van de PSV-er bracht nieuw vuur bij de Tukkers. FC Twente kreeg in de 60ste minuut een dot van een kans, maar miscommunicatie tussen Orlando Engelaar en Blaise N'Kufo zorgde voor een onveranderde stand. Later was zowel N'Kufo als Aissati dichtbij de 1-1, maar beiden waren niet scherp genoeg.

In de 75ste minuut kwam FC Twente alsog langszij. Aissati werd aangetikt in het strafschopgebied van NAC en scheidsrechter Ruud Bossen legde de bal op de stip. Sharbel Touma faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Kort daarna kreeg Engelaar een niet te missen mogelijkheid, maar de lange middenvelder raakte de onderkant van de lat.

Beide ploegen leken op een verlenging af te steven, totdat Mike Zonneveld weer eens aanlegde voor een vrije trap. Via de muur en Boschker viel de beslissing voor FC Twente: 1-2.

NAC Breda is dankzij de winst door naar de kwartfinales van de KNVB Beker en heeft wraak genomen voor de verloren halve finale in 2003. Destijds was FC Twente na strafschoppen te sterk voor de Bredanaars. De ploeg van trainer Ernie Brandts is nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen.

Ook FC Utrecht heeft zich voor de volgende ronde geplaatst. De Domstedelingen wonnen met 1-0 van RBC Roosendaal dankzij een goal in de tweede helft van Rick Kruys.

FC Utrecht speelde een erbarmelijke partij en RBC was een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Helaas voor de Brabanders mocht het niet baten.