donderdag, 8. maart 2007 - 23:05

Newcastle deelt forse tik uit aan AZ

AZ mag zich na vanavond weer even op aarde wanen. De Alkmaarders werden in de heenwedstrijd van de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi op hun nummer gezet door Newcastle United: 4-2.

Een uitwedstrijd tegen FC Utrecht of een uitwedstrijd tegen Newcastle United. Voor de ploeg van Louis van Gaal is het een wereld van verschil. AZ bleek niet bestand tegen het imponerende Sint James'Park en liet zich compleet overdonderen door The Magpies die iets meer dan twintig minuten nodig hadden om op een zeer comfortabele 3-0 te komen. Eerst hielp Grétar Steinsson Newcastle in het zadel door een voorzet van Kieron Dyer in eigen doel te werken.

En ook de ervaren Barry Opdam was even niet bij de les toen Antoine Sibierski met een slimme hakbal Dyer alleen op Boy Waterman af stuurde. Met een beheerste stift zette hij de thuisploeg op 2-0. Een minuut later bewees Obafemi Martins zijn individuele klasse door een solo fraai af te ronden in de korte hoek. AZ kwam er niet aan te pas, maar vond de aansluiting in een rake kopbal van Shota Arveladze, op een afgemeten voorzet van Julian Jenner.

Net nadat AZ zijn ritme leek te vinden, kon Nolberto Solano aan de aandacht van Tim de Cler ontsnappen. De middenvelder legde de bal af richting penaltystip waar Martins uit de draai de verre hoek vond.

In de tweede helft mocht AZ komen en kreeg het ook kansen. Danny Koevermans had echter net te veel tijd nodig bij een één op één met Shay Given, waarna Titus Bramble met een heldhaftige tackle een tweede tegentreffer kon voorkomen. Die tweede goal van AZ kwam echter alsnog via een makkelijk verkregen strafschop na een ongelukkige handsbal van Taylor. Moussa Dembele miste in eerste instantie, maar Koevermans reageerde alert in de rebound: 4-2.

En zo is er nog hoop voor AZ dat volgende week in Alkmaar aan een 2-0 overwinning genoeg heeft voor de kwartfinale.
Categorie:
Tag(s):