donderdag, 1. maart 2007 - 8:43

NK Wielrennen in Maastricht en Margraten

Zuid-Limburg

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli a.s. vindt het NK Wielrennen plaats in de gemeenten Maastricht en Margraten. De start en finish zijn gesitueerd bij het Gouvernement aan de Maas te Maastricht. De toekenning van het NK Wielrennen is het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder ook de gemeenten Landgraaf en Dinkelland.

Met de overeenkomst tussen de Stichting Topsportevenementen Maastricht en de Top Sport Groep is een bedrag gemoeid van € 100.000,-. Top Sport Groep bezit de rechten voor het NK voor de jaren 2007 en 2008. De Provincie Limburg en de gemeenten Maastricht en Margraten investeren gezamenlijk in totaal maximaal € 100.000,- in de organisatiekosten voor dit evenement.

Met het binnenhalen van het NK Wielrennen wordt de waarde van de wielersport voor Limburg nogmaals onderstreept. Het wielerevenement is van grote promotionele waarde voor de provincie, zowel op sportief, recreatief, toeristisch en economisch gebied. Op initiatief van gedeputeerde Odile Wolfs is er intensief samengewerkt om grote wielerevenementen voor Limburg te behouden. Diverse gemeenten, waaronder dus ook Maastricht en Margraten, hebben hun wielerambities aangegeven.

De Provincie Limburg en de betrokken gemeenten presenteren op 28 februari een zogenoemd ‘Limburgs Wielerplan 2007 - 2012’ waarin aangegeven wordt hoe die integrale aanpak tot stand komt om Limburg als dé ‘Nederlandse Wielerprovincie’ op de kaart te zetten.
Categorie:
Tag(s):