woensdag, 24. januari 2007 - 12:40

Open Dag over Economie en Water op Neeltje Jans

Op zaterdag 3 februari tussen 12.00 en 16.00 uur wordt de vierde 'open dag' gehouden in het kader van de Campagne Verkiezingen Provinciale Staten Zeeland 'KIES EN STEM'. Deze open dag gaat over Economie en over Water en Ecologie.
Het attractiepark Neeltje Jans is in het kader van deze open dag gratis toegankelijk!

In attractiepark Neeltje Jans zijn zowel het economische thema Toerisme, en het thema Ecologie en Water, duidelijk zichtbaar. De provincie stimuleert ontwikkelingen op het gebied van Recreatie en Toerisme, en ontwikkelt onderwijs- en arbeidsmarktbeleid.

De provincie houdt zich verder bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van beleid om de kwantiteit en kwaliteit van het water te verbeteren. Onder dit thema valt ook het beleid m.b.t. natuur, landschap en milieu. In verschillende informatiestands kunt u informatie over al deze onderwerpen krijgen.

Cas Spijkers kookt met 'zilte zaligheden'
Deze bekende topkok kookt met producten uit de eigen provincie en uiteraard kunnen de bezoekers hiervan proeven!

Innovatiespreekuur door gedeputeerde Maria le Roy
Het tweewekelijkse spreekuur voor ondernemers uit het MKB wordt deze keer op Neeltje Jans gehouden. Ondernemers kunnen bij haar terecht met vragen, wensen en ideeën.
Tijd: van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Om 13.00 uur gaat de Stemwijzer officieel de lucht in. De aanwezige lijsttrekkers zullen de opening voor hun rekening nemen door de Stemwijzer in te vullen. Daarna kunnen de bezoekers hun voorbeeld volgen!

Om 9.00 uur vertrekt vanaf de Betonhaven bij Neeltje Jans een overdekte boot richting Oosterschelde. Wie dat wil kan gratis sportvissen op de Oosterschelde, maar het is ook mogelijk om gewoon mee te varen. Aanmelden kan via het formu-lier op de website.

Om 12.00 uur, om 13.30 uur en 15.00 uur kunnen bezoekers meevaren met een mosselkotter. De boot vertrekt vanaf de steiger bij Neeltje Jans. Aanmelden via het formulier op de website.

Er zijn nog veel meer activiteiten op Neeltje Jans. Trotseer een orkaan in de or-kaanmachine, bezoek het walvispaviljoen of de zeehondenshow of bezoek de expositie over de Deltawerken. Er worden verschillende films vertoond. De onder-zoekers van het NIOO en Imares laten met verschillende opstellingen zien wat er komt kijken bij het beschermen van de waterkwaliteit in Zeeland.

Meer informatie over het programma van de open dag Economie en Water staat op de website www.zeeland.nl/verkiezingen.
Provincie:
Tag(s):