donderdag, 11. januari 2007 - 13:07

Opening MFC De Veste

Helmond

In een markant gebouw aan De Plaetse hebben sociaal-cultureel centrum ’t Brandpunt -met sporthal, podiumzaal en café-, kinderdagverblijf Vestein, peuterspeelzaal Jip en Janneke en openbare basisschool Brandevoort inmiddels hun intrek genomen.

MFC De Veste, zoals het officieel heet, heeft een centrale plek in de wijk. Het MFC is gebouwd in de - voor Brandevoort typische - historiserende architectuur.

Het eerste -oostelijke- deel van Brandevoort is inmiddels bijna afgerond. Er wordt nu nog druk gebouwd aan enkele blokken in De Veste en het station. Het Brandevoort-concept is een ideale mix van landelijk en stedelijk wonen in een aansprekende architectuur. Het wijkhart De Veste is gebouwd als een oud Brabants stadje met daarom heen ruim wonen in lommerrijke ‘buitens’. De wijk is uitstekend bereikbaar per weg en per spoor. Helmond Brandevoort is uitgeroepen tot beste Vinex-locatie van Nederland.

Op 12 januari zal tijdens een feestelijke opening een plaquette onthult worden. Zaterdag 13 januari kunnen geïnteresseerden vanaf 11 uur een kijkje komen nemen in MFC De Veste. Alle gebruikers hebben die dag hun ruimtes opengesteld voor het publiek. Mensen kunnen vrij rondkijken in bijvoorbeeld de 20 lokalen van de basisschool of de tienerruimte en het muziekleslokaal van het sociaal-cultureel centrum.
Provincie:
Tag(s):