zondag, 21. januari 2007 - 10:20

Opening nieuwe fietsstalling Max Havelaar

Delft

Vanaf 24 januari kunnen de leerlingen van de Max Havelaarschool hun fiets stallen in de 39 gloednieuwe fietsenrekken op het schoolplein. In de rekken is plaats voor 156 kinderfietsen. Wethouder Anne Koning zal ’s morgens om 8.45 uur de fietsenstalling officieel openstellen. De stalling is de eerste die wordt opgeleverd in het kader van het project Kinderen veiliger door Delft van gemeente Delft.

Afgelopen jaar heeft gemeente Delft de fietsenstallingen van alle basisscholen in Delft onderzocht. Zijn de rekken geschikt voor kinderfietsen? Zijn er voldoende rekken? Zijn de rekken heel en veilig? Nu worden de eerste stallingen aangepakt, op zes basisscholen (OBS Vrijenban, Max Havelaarschool, de Ark, Cornelis Musiusschool, Laurentiusschool en Rembrandtschool). De onbruikbare fietsenrekken worden vervangen en waar nodig worden nieuwe rekken bijgeplaatst. De scholen krijgen een zelfde standaard rek waarin 4 fietsen kunnen worden geplaatst. Het rek is stabiel en heeft de juiste maat voor kinderfietsen. De kosten van dit project worden volledig door de gemeente betaald. Later dit jaar vernieuwt de gemeente bij nog een aantal basisscholen de fietsenstalling.

In het project Kinderen Veiliger Door Delft neemt de gemeente Delft maatregelen die kinderen en hun ouders moeten stimuleren om op de fiets naar school te komen. Zo wordt er onder meer geïnvesteerd in een veilige schoolomgeving, veilige schoolroutes, verkeersouders en verkeerseducatie.
Provincie:
Tag(s):