woensdag, 21. maart 2007 - 18:08

Oplichter meldt zich als glazenwasser

Ermelo

De politie waarschuwt burgers voor een jongeman die zich als glazenwasser bekend maakt en door middel van een babbeltruc mensen ertoe beweegt hem geld te lenen. Hij belooft het geld zo snel mogelijk terug te brengen, maar komt vervolgens niet meer opdagen.

Aanleiding voor dit bericht vormt een gebeurtenis die maandag (19/03) bij een woning aan de Jan van Malesteinweg plaatsvond en waarbij de jongeman van de bewoners een klein geldbedrag wist los te praten. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en uit het politieonderzoek dat volgde ontstaat een beeld dat de jongeman al meerdere mensen op soortgelijke wijze heeft benadeeld.

Verder is gebleken dat de jongeman eerder daadwerkelijk als glazenwasser heeft gewerkt en vanuit die invalshoek hem bekende mensen benadert en daardoor geen argwaan oproept.

Het signalement van de jongeman luidt als volgt: het gaat om een blanke, Nederlandse man. Hij heeft een normaal postuur en donker haar. Hij spreekt goed Nederlands Op maandag 19 maart j.l. ging hij redelijk netjes gekleed en droeg hij een wit petje (soort gebreide ijsmuts).

De politie gaat verder met het onderzoek en roept benadeelden op om in dit soort gevallen altijd aangifte te doen. Mensen die iets bijzonders hebben gezien dat met het bovenstaande in verband kan worden gebracht of andere informatie hebben, worden verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):