maandag, 26. februari 2007 - 17:14

Parkeergeld in Enschede betalen met mobieltje

Enschede

Vanaf vandaag kan in heel Enschede het parkeergeld op de parkeerplaatsen betaald worden met de mobiele telefoon dankzij de invoering van Parkeer en Bel. Het Parkeerbedrijf heeft hiervoor contracten afgesloten met Parkmobile en Yellowbrick. Hierdoor is betalen via de mobiele telefoon in heel Enschede mogelijk geworden. Inwoners én bedrijven kunnen kiezen uit verschillende abonnementen.

Wie gebruik wil maken van deze dienst sluit daarvoor zelf een abonnement af met Parkmobile of Yellowbrick. Via de website van het Parkeerbedrijf wordt informatie gegeven over tarieven en soorten abonnementen. Aan het abonnement worden één of meerdere mobiele telefoons en kenteken(s) gekoppeld. Dan is het een kwestie van de auto parkeren, bellen en intoetsen van de zonecode. (Het viercijferige nummer op de parkeerautomaat.) Bij het wegrijden de auto weer afmelden. Aan het einde van de maand volgt de rekening met een volledige overzicht van alle keren dat er geparkeerd is.

Met Parkeer en Bel is het zoeken naar kleingeld of wisselen voor de parkeerautomaat verleden tijd. Geen parkeerkaartje meer dat achter de ruit om kan vallen. En geen parkeerboete meer omdat het winkelen net even te lang duurde.
Provincie:
Tag(s):