vrijdag, 6. april 2007 - 10:06

Politie zoekt stoffelijke resten in Alphense sloten

Alphen aan den Rijn

In de zaak van de 22 jarige Joost Vastenhouw is de politie op zoek naar restanten van de stoffelijke resten van het slachtoffer. De 30 jarige man uit Alphen aan den Rijn die wordt verdacht van moord c.q. doodslag op het slachtoffer heeft verklaard delen van het lichaam in diverse sloten in de omgeving van Alphen aan den Rijn te hebben gegooid.

De Politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doen hun uiterste best om zoveel als mogelijk is resten van het slachtoffer te vinden om deze na onderzoek ter beschikking te stellen van de nabestaanden.Vorige en deze week heeft de politie en het NFI al enkele sloten in Alphen aan den Rijn doorzocht en daar inderdaad resten van vermoedelijke lichaamsdelen aangetroffen. Het NFI onderzoekt deze resten.

De komende week wordt nog op enkele plaatsen verder gezocht. Joost Vastenhouw werd 2 oktober 2006 voor het laatst gezien. Zijn lichaam is toen niet gevonden. Op 10 oktober werd de 30 jarige Alphenaar als verdachte in deze zaak aangehouden. Hij legde inmiddels een bekennende verklaring af en zit in voorlopige hechtenis. Vrijdag 6 april vindt bij de rechtbank in Den Haag een eerste pro-forma zitting plaats in deze zaak. Deze zitting staat gepland om 16.45 uur.
Provincie:
Tag(s):