woensdag, 7. februari 2007 - 8:39

Privatisering van Schiphol gaat niet door

Den Haag

De privatisering van Schiphol gaat niet door. Dit blijkt uit een nog geheim deel van het regeerakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie, dat later vandaag officieel bekend gemaakt zal worden.

Schiphol was voorstander van privatisering. Het zou met de verkoop van de staatsaandelen de luchthaven een miljard euro hebben opgeleverd. De gemeente Amsterdam was tegen de verkoop van Schiphol omdat ze bang waren om over de luchthaven de zeggenschap kwijt te raken. Omdat het nieuwe kabinet de privatisering van Schiphol zal stopzetten, kan de juridische procedure die tegen de gemeente Amsterdam loopt worden stopgezet.

De directie betreurt het dat een lang gekoesterde wens na jaren van overleg niet doorgaat, gelet op de internationale concurrentie met geprivatiseerde luchthavens in Europa.

Naar aanleiding van het regeerakkoord is er contact geweest tussen president-directeur Gerlach Cerfontaine van Luchthaven Schiphol NV en wethouder Lodewijk Asscher van
Amsterdam, dit meldt Schiphol woensdagochtend.

Het lijkt volgens de luchthaven nu een geschikt moment om de dialoog te zoeken en samen met Amsterdam te bezien hoe Amsterdam eraan kan bijdragen dat Schiphol haar internationale toppositie kan behouden en hoe Schiphol 'Amsterdam Topstad' kan ondersteunen. En dit vervolgens met de nieuwe regering te overleggen.
Categorie:
Tag(s):