donderdag, 8. maart 2007 - 9:33

Road Eemsmond behandelt veurstel ien ’t Grunnegers

Eemsmond

Omreden van ‘Meertmoand dialectmoand’ zel ien gemainteroadsvergoadern van aankom dunderdag (8 meert) áin agendapunt ien ’t Grunnegers bestöt worden.
‘Allainstoande wiendmeulens mit ’n ashoogte van minner as 15 meter’ is ‘t agendapunt woar road van Eemsmond ien ’t Grunnegers mit aan gaang gait.

Al ’n joar of wat wordt omreden van ‘Meertmoand dialectmoand’ áin agendapunt ien ’t Grunnegers behandeld. ’t Roadsveurstel wordt ien ’t Grunnegers aanleverd en ’t onnerwaarp wordt ien ’t Grunnegers aanruierd. Zo krigt Grunnegers toal ais wat ekstroa aandacht.


Vertaling

Raad Eemsmond behandelt voorstel in het Gronings

In het kader van de maand van de steektaal behandelt de gemeenteraad van de gemeente Eemsmond op donderdag 8 maart aanstaande één agendapunt in het Gronings. “Allainstoande wiendmeulens mit ’n ashoogte van minner as 15 meter� is het agendapunt waarover in het Gronings gesproken gaat worden door de raadsleden.

Sinds enkele jaren wordt in verband met de maand van het dialect in de maand maart, één agendapunt op de agenda van de gemeenteraad in het Gronings behandeld. Naast het raadsvoorstel, dat geheel in het Gronings is aangeleverd, wordt het agendapunt ook in het Gronings besproken. Op deze wijze wordt het dialect Gronings extra onder de aandacht gebracht
Provincie:
Tag(s):