zaterdag, 6. januari 2007 - 14:47

Schietende politieman door arrestatieteam aangehouden

Breda

Naar nu bekend is gemaakt is een 48-jarige man uit Etten-Leur, werkzaam bij de Politie Zuid-Holland-Zuid, op vrijdagmiddag 5 januari door het arrestatieteam van de Politie Rotterdam-Rijnmond in Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op donderdagavond 4 januari met een vuurwapen meerdere schoten te hebben gelost in en buiten een woning aan de Burgemeester van der Wayfortstraat in Ridderkerk.

Daar waren op dat moment de verdachte, zijn 28-jarige vriendin uit Ridderkerk en haar vader aanwezig. Niemand raakte gewond. Direct na het incident startte de Politie Rotterdam-Rijnmond een onderzoek. Dat leidde op 5 januari naar Breda waar de verdachte werd aangehouden.

De man is overgebracht naar Rotterdam waar hij in verzekering is gesteld. De Rijksrecherche zet het onderzoek naar de toedracht het schietincident voort. De verdachte heeft een vuurwapen gebruikt dat bij zijn aanhouding werd aangetroffen en in beslag is genomen. Naar aanleiding van het schietincident is de Politie Zuid-Holland-Zuid zelf een intern onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):