woensdag, 7. maart 2007 - 13:09

Scholen gezocht voor Energy Survival 2007

Tilburg

De gemeente Tilburg wil één van de voorrondes organiseren van het KRO televisieprogramma Energy Survival 2007. Dit kan alleen als minimaal zes en maximaal tien basisscholen mee doen. Basisscholen kunnen tot en met donderdag 22 maart hun groep 8 gratis opgeven op de site www.energysurvival.nl.

Marieke Moorman, wethouder van Milieu hoopt dat scholen zich alsnog gaan opgeven. "Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewustwording over klimaat en energie en leren wat je zelf kunt doen. Daarom organiseren we deze voorronde en hebben we ook de dvd An Inconvenient truth van Al Gore naar alle basis- en middelbare scholen gestuurd." Alle scholen hebben nogmaals een uitnodiging voor deelname bij de gratis dvd ontvangen. Bij genoeg belangstelling vindt een informatiebijeenkomst plaats over de Energy Survival op 20 of 21 maart. Scholen die zich aanmelden ontvangen hierover nog bericht.

Het klassikale lestraject van de Energy Survival start maandag 26 maart met vragen en huiswerkopdrachten op de website. De voorronde in Tilburg is vrijdag 8 juni en de provinciale (halve) finale is 12 juni. Daarna vinden de opnames van de tv-finale plaats in Noorwegen. Al deze onderdelen brengen de onderwerpen energie en klimaat voor leerlingen letterlijk tot leven. De opdrachten zijn didactisch verantwoord en zetten aan tot bewustwording en gedragsverandering. Zo kunnen leerlingen van groep 8 na de Cito-toets op een leuke, leerzame en energieke wijze aan de slag met klimaat en energie.
Provincie:
Tag(s):