woensdag, 14. maart 2007 - 19:07

Shakespeare, dat snapt elk kind

Nijmegen

Op 25 maart is er weer de landelijk Jeugdtheaterdag.Alle theaters in Nederland staan in het teken van jeugdtheater.In het Lindenberg Theater staan twee wervelende voorstellingen en een dansworkshop. Het thema en inspiratiebron voor deze dag is Shakespeare.

De Meekers Uitgesproken Dans met Shakespeare Shuffle

Om 14.30 uur speelt De Meekers Uitgesproken Dans de voorstelling ‘Shakespeare Shuffle’

in de Lindenbergzaal van het Lindenberg Theater. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

‘Shakespeare Shuffle’ is een vindingrijke en toegankelijke dansvoorstelling met grappige verwijzingen naar Shakespeare. ‘Zijn of niet zijn’ wordt uiteindelijk ‘Wie ben je eigenlijk?’

Theatergroep de Meekers maakt moderne dans voor de jeugd, vol humor met thema’s uit het dagelijkse leven en de literatuur. Het Rotterdamse gezelschap is onder leiding van de choreograaf Arthur Rosenfeld in twaalf jaar uitgegroeid tot een invloedrijk gezelschap dat binnen de Nederlandse danswereld een unieke plaats inneemt.

Voorafgaand aan de voorstelling ‘Shakespeare Shuffle’ vindt er om 13.30 uur een ook een dansworkshop plaats. De deelname is gratis en er is plaats voor maximaal 25 kinderen. Aanmelden is mogelijk bij het reserveren van de voorstelling.

Om 15.00 uur speelt Meatball & van de Camp de voorstelling ‘De kroon en de zot’ in de Steigerzaal van het Lindenberg Theater. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Reserveren is mogelijk via telefoonnummer 024-3273737 of via www.delindenberg.com.

In deze zotte versie van Shakespeares ‘King Lear' staat de rol van de Nar Schudspier centraal. De koning is moe van het regeren en kan de drie kronen op zijn hoofd niet langer dragen. Een bruisende voorstelling vol acrobatiek, jongleren, eenwielers, fakkels en komische rolwisselingen.
Provincie:
Tag(s):