zondag, 15. april 2007 - 13:46

Spookrijder rijdt in op motoragent op A76

Heerlen

De politie heeft zaterdag een 39-jarige man uit het Franse Straatsburg aangehouden na een achtervolging op de A-76, waarbij de Fransman kilometerslang tegen het verkeer inreed.

De man reed in een busje tegen het verkeer in op de rijbaan Aken-Geleen. Een motoragent probeerde de man te laten stoppen, maar de Fransman reed echter met zijn busje op de agent af, die op het laatste moment het busje wist te ontwijken. Hierop ging de politieagent achter de man aan. Auto’s die op de A-76 reden moesten aan de kant om de hen tegemoet komende spookrijder te ontwijken.

De bestuurder van het busje reed met bijzonder hoge snelheid tegen het verkeer in. Omdat de agent de overige weggebruikers niet in extra onnodig gevaar wilde brengen, verloor hij het busje kortstondig uit het oog. Ter hoogte van het industrieterrein De Beitel zag de agent het busje weer, omdat de bestuurder een weiland was ingereden. De bestuurder reed vervolgens opnieuw recht op de agent af. Opnieuw wist deze net op tijd het busje te ontwijken. De bestuurder van het busje reed de snelweg op - deze keer in de juiste rijrichting – waarna de politieagent weer de achtervolging inzette.

Uiteindelijk kon hij de man aanhouden toen deze zijn busje op de middenberm tot stilstand had gebracht. De bestuurder bleek onder invloed van cocaïne te zijn. Hem zal onder meer poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Al tijdens de achtervolging had de politie een deel van de A-76 afgezet voor alle verkeer. Dit deel van de A-76 bleef ook geruime tijd na de aanhouding van de man afgesloten, omdat de politie technisch onderzoek moest uitvoeren aan het voertuig van de man en op de plaats waar de man was aangehouden. De snelweg werd om 21:00 uur weer voor het verkeer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):