zondag, 11. februari 2007 - 15:55

Sven Kramer wereldkampioen Allround

In een volgepakt Thialf-stadion is Sven Kramer voor het eerst in zijn loopbaan Wereldkampioen Allround geworden. In de afsluitende 10 kilometer wist hij zijn wereldtitel glans mee te geven door af te sluiten met een wereldrecord: 12:49,88.

Kramer moest in de laatste rit de Italiaan Enrico Fabris 1,6 seconden voorblijven. De Italiaan had in de voorlaatste rit een 13:10,80 gereden en dat was een goed doel voor de Nederlander.

In de laatste rit had Kramer als tegenstander Carl Verheijen. De stayer bleek een goede sparingspartner te zijn voor Kramer, want de twee wisselden elkaar continue af het eerste deel van de rit.

Na 6 kilometer nam Kramer afstand van Verheijen en beide Nederlandse bleven continue een paar seconden onder het schema van het wereldrecord rijden. De laatste ronden van Kramer bleven strak en met een slotronde van 29.9 bleef hij twee seconden onder zijn eigen oude record.

Met de eindzege van de 20-jarige Kramer is de titel weer terug in Nederland. De laatste drie jaar was het steeds een Amerikaan die wereldkampioen werd. De negen jaar daarvoor was de titel wel steeds naar een Nederlander gegaan.
Categorie:
Tag(s):