woensdag, 21. maart 2007 - 19:38

Terug in de tijd van koffiebar Tin Pan Alley

Emmen

De presentatie van het boek ‘Wij willen een koffiebar’ van Gerrit Griemink lokte vorig jaar juni veel oud-koffiebarbezoekers en belangstellenden naar koffiebar Tin Pan Alley. De 55 jarige Emmenaar kreeg die middag en de periode erna, zoveel verzoeken om een reünie te organiseren, dat hij dit verzoek niet naast zich neer kon leggen. Samen met uitbater Eric van de Veen van Rue de la Gare en oud-koffiebarbezoekster Trix Meijer pakte hij dit verzoek op om de sfeer van weleer nieuw leven in te blazen.

Muzikaal wordt de reünie opgeluisterd door The Fellows, een Emmer band uit de jaren ‘60, die voor deze speciale gelegenheid het podium weer opzoekt. Gerard Rolink, Jan Leeuwinga, de broers Bart en Frans Verpalen en zanger Paul van Wijck, laten de beat en blues van toen herleven. Zij waren vroeger kind aan huis in koffiebar Tin Pan Alley. Maar ook Roel Blaauw, de bekende, nog steeds in Emmen woonachtige diskjockey in Tin pan Alley, maakt zondag 10 juni zijn opwachting. Destijds verbeterde hij met 336 uur het wereldrecord plaatjes draaien.

Uit Vlaardingen komt de band Steady Rollin’ Men. Bassist Auke Bergsma bezocht in 1968 samen met vriend Mari Kornaat Drenthe en bleef door toedoen van de liefde geruime tijd Emmen en Tin Pan Alley bezoeken. Steady Rollin’ Man speelt een mix van oud en nieuw getinte blues van onder andere BB King, Eric Clapton, John Mayall’s Bluesbreakers en Muddy Waters. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom.
Categorie:
Tag(s):